fallback

Какви са рисковете от загуби на евросредства за периода до 2014 г.

Какво предприема правителството, за не бъде нулева 2015 година

23.11.2014 | 11:04 Автор: Красимир Кирев

"2014 г. ще бъде нулева за България по отношение на усвояването на европейските фондове. За да бъде избегнат негативен сценарий и за 2015-та, кабинетът обмисля стартирането на някои от плащанията по схемите авансово, със средства от републиканския бюджет."  Това обяви Томислав Дончев, зам. министър-председател по европейските фондове и икономическата политика, в интервю пред Милена Милотинова за предаването "Брюксел 1", по телевизия Bulgaria ON AIR.

"По отношение на следващия програмен период добрият сценарий предвижда до март догодина да имаме одобрени 3 оперативни програми. Работим с финансовото и други министерства за стартиране на авансови плащания със средства от бюджета за програми от най-спешна нужда," добави вицепремиерът.

Подробностите по това кое е най-спешно по отношение на европрограмите, какво постигнаха тримата министри и вицепремиерът в Брюксел, какво предприема кабинетът, за да не бъде и 2015 година нулева, кои оперативни програми са подадени вече за одобрение в Брюксел, какъв е рискът от загуби, ще има ли нов закон за обществените поръчки и кога ще има избран сертифициращ орган по земеделските програми - вижте от разговора на Милена Милотинова с Томислав Дончев в предаването "Брюксел 1" по телевизия Bulgaria ON AIR.

И още - с бившият кореспондент в Букурещ, Георги Василски, говорим за изненадващия обрат на президентския балотаж в Румъния, след скандалите с недостатъчните секции в чужбина; за това кое реши изборите в полза на десния кмет на Сибиу Клаус Йоханис, срещу премиера Виктор Понта и кое изведе Йоханис напред в резултата след разликата с цели 10 пункта на първия тур.

 

fallback
Още от Брюксел 1
fallback