Брюксел 1

Събота от 17:00 часа
още

Високо напрежение между София и Москва

Постижими ли са целите от срещата на лидерите за климата в Мадрид?

07.12.2019 | 18:35 Редактор: Зара Паталева

След изгонването на руски дипломат от София - първи секретар в посолството, Москва отговори с отзоваването на наш дипломат от Москва. Той напуска Русия  след остро изявление на Путин по адрес на България, в което руският президент обвини правителството, че бави продължението на газопровода "Турски поток" през страната ни. По темата в студиото говори проф. Николай Радулов.

Постижими ли са целите, които си поставиха лидерите на срещата за климата в Мадрид? В началото на форума генералният секретар на ООН Антониу Гутериш предупреди представителите на 200 страни, че до края на настъпващото десетилетия човечеството ще е на един от два пътя.

Единият е пътя на капитулацията, при който ще сме проспали точката, от която няма връщане, като ще сме застрашили здравето и безопасността на всички на планетата.

Другият вариант е пътят на устойчивите решения, където изкопаемите горива остават там, където им е мястото - в земята, и където ние вървим към въглероден неутралитет до 2050-а година". Разговор с експерта Боян Рашев и климатолога проф. Георги Рачев.

''Брюксел 1'', събота, от 17.30 часа, по Bulgaria on air!