Брюксел 1

Събота от 17:00 часа
още

Клара Добрев, зам.-председател на ЕП: Brexit показа, че популизмът нанася вреди

Парламентаристката с български корени - в интервю на Милена Милотинова

26.10.2019 | 20:30 Редактор: Юлия Христова

"Brexit и случващото се във Великобритания е много добър пример за това, че популизмът и политиците, които са готови да лъжат, могат да нанесат много вреди“. Това заяви зам.-председателят на Европейската комисия Клара Добрев в ексклузивен разговор с Милена Милотинова за предаването "Брюксел 1“ по Bulgaria ON AIR.

Клара Добрев е унгарски евродепутат с български корени, съпруга на бившия унгарски премиер Ференц Дюрчани. "Родена съм в България, но бях на година и половина, когато родителите ми се върнаха в Будапеща. Майка ми е унгарка, баща ми - българин. Докато баща ми беше жив вкъщи говорехме винаги на български“, казва зам.-председателят на ЕК.

На въпроса кой ще пострада от Brexit - Великобритания или ЕС, Добрев е категорична, че потърпевши ще бъдат хората. „Ако имаше сега още един референдум повече хората във Великобритания бяха да гласуват, за да останат в ЕС“,  обясни пред камерата на Bulgaria ON AIR унгарската европарламентаристка.

Как е съхранила българския си, каква е визията ѝ за Европа, как коментира напрежението между ЕС и Унгария, да се обвърже ли еврофинансирането със спазването на върховенството на закона - вижте във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК