Оправдано ли е повторното увеличаване на партийните субсидии?

 Кога ще има мир в Украйна?

15.12.2019 | 18:30 Редактор: Зара Паталева

Българските партии увеличиха субсидията си от 1 лв. на 8 лв. Премиерът призна, че ГЕРБ е направил компромис с коалиционните си партньори и опозицията, за да бъде гласуван бюджетът за догодина. Бюджетът мина, време е за ново решение. Освен че ни струват 350 милиона лева за последните 18 години, никой не знае как партиите харчат субсидиите си. Те сами решават кои разходи са им "присъщи". Информацията, която се публикува в годишните им отчети, е обобщена. 

В Париж лидерите на Франция, Германия, Украйна и Русия се опитаха  да съставят пътна карта за постигане на мир в Донбас. Разбраха се обаче само да си разменят пленници по Коледа.

Трите зони, определени за оттегляне на силите и оборудването до края на март 2020 г., вече съществуваха преди срещата. Съгласие за провеждане на местни избори в Източна Украйна, както и за границите на региона, който не е под контрола на Киев, не бе постигнато.

Същия ден ООН прие резолюция, в която осъди руската окупация на Крим и Севастопол и призова за незабавно изтегляне на руските войски. Ще доведе ли това до мир в Украйна? 

Коментари в студиото на ''Видимо и невидимо'' на д-р Георги Цветков – есперт по сигурността, Пламен Бонев – адвокат и д-р Георги Киряков – политолог. Неделя, 17.30 часа, по Bulgaria on air!