Кризи: в ЕС, в НАТО,  в лявото политическо пространство        

Неизбежна ли е нова газова война между Украйна и Русия?

22.11.2019 | 11:34 Редактор: Зара Паталева

Москва се опитва да прехвърли преговорите за газа от Украйна от икономическата плоскост на политическата, докато бъде окончателно завършен Северен поток 2.

Освен за Русия, изключването на Украйна от европейския газов транзит е изгодно и за Германия, която иска да е основен транспортьор на руски газ за ЕС.

Може ли газът да се превърне в ''ледоразбивач на европейското единство''? Бойко Борисов ще е на посещение в САЩ, където ще обсъди евроатлантическото партньорство и с Доналд Тръмп.

Свързани ли са кризите в ЕС и НАТО и Съединените щати ли са в дъното им? Пленумът на Националния съвет на БСП обсъждаше резултатите от местните избори и последиците от тях.

Вътрешната опозиция в БСП оцени представянето на партията като провал и декларира, че ще поиска оставките на лидера на БСП Корнелия Нинова и председателя на предизборния щаб Кирил Добрев.

Коментари по темите в предаването ''Видимо и невидимо'' на Ивайло Трифонов –  политик, Мартин Димитров – икономист и Веселин Желев – журналист. Неделя, 17.30 часа, по Bulgaria on air!