Измерения на дясното: политика  

Разединена ли е десницата?

17.11.2019 | 18:30 Редактор: Зара Паталева

На националната среща на кметовете на ГЕРБ бившият президент Росен Плевнелиев изрази огорчението си от подкрепата, която партиите от коалицията Демократична България са оказали на кандидат-кмета Мая Манолова и им препоръча да си я изберат за шеф. Ден по-късно заяви, че основната функция на Иван Костов, главен идеолог на ''Да, България'', била да разделя дясното.

Думите на Плевнелиев отприщиха дълга поредица от взаимни обвинения между лидери и членове на двете партии. Премиерът Борисов обяви, че в "Демократична България" е пълно с деца на бивши комунисти.

Финансовият министър каза, че десницата е разединена и ''от времето, когато Костов напусна СДС, те не могат да намерят покой''. ДБ отговори, че в ГЕРБ има повече комунисти, отколкото в БСП.

Такива междупартийни скандали са ежедневие в българската политика, но сегашният дава повод за един дълго избягван разговор: що е дясно и има ли то почва у нас? Тъй като партиите са страна в него, е добре той да бъде започнат от анализатори и  избиратели.

Коментари по темите в студиото на ''Видимо и невидимо'' на Христо Анастасов –  политолог, Орлин Тодоров – публицист и Георги Вулджев – икономист. Неделя, 17.30 часа, по Bulgaria on air!