''Кокошката не е птица и България не е чужбина''

Да очакваме ли ново, по-добро управление? 

27.10.2019 | 18:35 Редактор: Зара Паталева

Стратегическите енергийни проекти на Русия в България бяха в центъра на вниманието на Екатерина Захариева и Сергей Лавров на срещата в Москва. Те разговаряха в деня, в който започна полагането на тръбите по втората линия на Турски поток.

Докато премиерът Борисов режеше лентата, руският външен министър Лавров обяви желанието на Москва руската ядрена корпорация „Росатом“ да участва в процедурите за избор на изпълнител за АЕЦ ''Белене'', тъй като е производител на реакторите.

Очевидно е, че за Москва и двата проекта са далеч по-важни от виновника за Втората световна война и шпионите-русофили, които не бяха обсъждани на официалните срещи между двамата министри.

Руският в. „Комерсант“ обобщи посещението: ''България си е все същата чужбина''. За по-младите: по време на комунизма в СССР бе популярна пословицата ''Кокошката не е птица и България не е чужбина''? Валидна ли е тя и днес?

Тази и още теми коментират в студиото на ''Видимо и невидимо''  Асен Агов – журналист, доц. Антоний Гълъбов – политолог и Марин Георгиев  – писател. Неделя,17.30 часа, по Bulgaria on air!