Ще се състои ли нова Кръгла маса?

А след изборите накъде?

20.10.2019 | 18:35 Редактор: Зара Паталева

Кампанията за местните избори в България навлиза в заключителната си фаза. Това пролича и от няколко интересни призива, които ми се иска да коментираме днес. Миналата седмица в пряк дебат с основната си конкурентка Йорданка Фандъкова Мая Манолова предложи гражданско управление на София с четири неща, които да направи победителката: публичност на заседанията на Общинския съвет и пряк достъп на граждани до тях; публичност и прозрачност на търговете; ремонт на тротоарите; детска градина и ясла за всяко дете. Близък до управляващите сайт пък призова „либералите“ да започнат преговори с ГЕРБ за София. Какъв ще е ефектът от тези призиви и в крайна сметка – кой ще спечели местните избори на 27 октомври? 

Логичното продължение на горния въпрос е: а след изборите накъде? Някъде от средата на годината се чуват гласове, че по важните въпроси – икономически, правни, институционални – трябва да бъде изработена обща, непартийна визия. Нейната цел е ако не добро, то поне по-добро от досегашното управление на страната. И нямам предвид само управляващите в момента. На 7 октомври 2019 депутатът от ГЕРБ Георги Марков предложи и формата – нова Кръгла маса. Ще се състои ли нова Кръгла маса и какво всъщност трябва да решава тя?

Коментари в студиото на Давид Леви – политически анализатор, доц. Михаил Иванов – експерт по етнически въпроси и Иван Сотиров – политик. ''Видимо и невидимо'', неделя, от 17.30 часа, по Bulgaria on air!