Преврат, ресори и завои: кой клати кабинета?

Избори ли ще правим, шпиони ли гоним, или преврат ще предотвратяваме?

15.09.2019 | 18:25 Редактор: Зара Паталева

Новият политически сезон започна едновременно с кампанията за местните избори. Започна по български: със задкулисни договорки, секс - компромати, предателства от близки хора, разследвания на социолози. Изглежда, че управляващата коалиция играе, за да спечели тези избори на всяка цена, а парламентарната и извънпарламентарната опозиция й помагат с действия и бездействия.

След изгонването на Атака от малката коалиция "Обединени патриоти", и в голямата управляваща коалиция се очакват състресения. На този фон констатацията в обръщението на президента Радев на първата есенна сесия на парламента, че българските граждани се отчуждават от собствената си държава, властта сеm отнема от народа и се концентрира в тесен кръг, и предупреждението, че улицата може да помете статуквото, звучат почти пророчески.

Особено на фона на  сигнала за готвен преврат срещу правителството, внесен в прокуратурата, и на обвиненията в шпионаж спрямо председателя на Национално движение „Русофили“ Николай Малинов. Задава ли се нова политическа, а и икономическа криза в България?

В студиото на предаването "Видимо и невидимо": Нася Кралевска  –писател, Лъчезар Богданов – макроикономист и проф. Милена Стефанова – политолог. по Bulgaria on air!