fallback

Все повече компании позволяват работа от вкъщи

Смята се, че гъвкавите работни решения стимулират продуктивността на служителите

23.01.2019 | 22:52 Автор: Ралица Братанова

Все повече работодатели по света позволяват на служителите си работа от разстояние. Това става ясно от прочуване на доставчика на работни пространства Regus.

В допитването, в което участва и България, 81% от респондентите потвърждават, че успяват да наемат и задържат ключови кадри и "топ таланти“ благодарение на гъвкавите работни формати.

Според 86% от запитаните български компании гъвкавите работни решения стимулират продуктивността на служителите.

На фона на информационната ера и променената бизнес среда от последното десетилетие, се очертават два водещи фактора, според специалистите – човешкият капитал и качеството на труд са водеща ценност, а балансът между работа и личен живот се видоизменя, като интегрира едната сфера в другата. 

Така талантът, продуктивността и ангажираността на служителите натежават от едната страна на везната, а все повече компании търсят начин да насърчат хората си и да ги стимулират.

Тъй като технологиите намаляват нуждата от фиксирано работно място, а времето за работа все по-рядко е рамкирано и по-скоро се разпростира между сутринта и късната вечер, успешните лидери инвестират в разчупени офисни решения. 

В проучването на компанията, където участва и България, 84% от компаниите заявяват, че благодарение на гъвкавите работни формати успяват да са конкурентоспособни и да увеличават печалбите си.

Този подход стимулира продуктивността според 86% от запитаните представители на бизнеса в България. Повече от половината (67%) признават, че биха били по-доволни от работата си, ако можеха да я упражняват при гъвкави условия, а 60% заявяват, че така са по-креативни, като продуктивността по време на изнесени срещи според 67% от запитаните български компании се увеличава.

Четете повече по темата на Investor.bg.

Снимка: Pixabay За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

fallback
fallback