Българският износ за Китай се е увеличил десетократно

Само през първите шест месеца на тази година нараства с 10%

06.11.2018 | 15:20 Редактор: Тодор Петров
Българският износ за Китай се е увеличил десетократно

За последните десет години българският износ за Китай се е увеличил десетократно, а само през първите шест месеца на тази година нараства с 10% спрямо същия период на 2017 г. и възлиза на 366,7 млн. долара.

Това обяви министърът на икономиката Емил Караниколов при посещението си на българския щанд на първото издание на Китайския международен панаир за вносни стоки (CIIE), който се провежда в Шанхай, съобщи пресцентърът на икономическото ведомство.

Министърът е на посещение в Китай, начело на бизнес делегация, в която влизат представители на 32 български компании-изложители, които представят своите стоки и услуги в секторите – хранително-вкусова промишленост, козметика и услуги.

В първото издание на Китайския международен панаир за вносни стоки участват над 130 държави, а българското национално участие се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) към Министерство на икономиката.

Икономическият министър подчерта, че страната ни участва в панаира с цел лансиране на българските продукти на китайския пазар.

Четете повече по темата в Investor.bg

Снимка: Pixabay.com