Tesla започна да наема служители за новия си завод в Шанхай

Търсят се вещи лица за ключови позиции като архитектурен дизайнер и старши финансов мениджър

07.08.2018 | 23:24 Редактор: Василена Василева
Tesla започна да наема служители за новия си завод в Шанхай

Американският производител на електромобили Tesla започна наемането на служители за своя нов завод в Шанхай само месец, след като компанията подписа споразумение с местната китайска управа за изграждането на предприятие на стойност 2 млрд. долара.

Tesla търси да наеме професионалисти за ключови позиции кат архитектурен дизайнер и старши финансов мениджър, информира Ройтерс.

Повечето от позициите са с ръководни функции и изискват поне шест години опит, показват длъжностните характеристики, публикувани в сайта на компанията. 

Китайският бизнес вестник 21st Century Herald съобщи за обявените позиции във вторник, като от Tesla отказаха да дадат коментар по случая, пише Investor.bg

През миналия месец компанията подписа договор с управата на Шанхай за изграждането на първия ѝ завод извън пределите на САЩ, който ще удвои производството на автомобилния производител в глобален мащаб.

Главният изпълнителен директор на компанията Илон Мъск заяви по време на обявяването на тримесечната печалба от сезона на отчетите в САЩ, че изграждането на предприятието ще струва около 2 млрд. долара, като се планира Tesla да финансира проекта чрез кредит от Китай.

Компанията планира да произведе първите електромобили в новия завод две години след започване на строителството на проекта, достигайки максималния капацитет от 500 хил. автомобила за две-три години.

Снимка: Pixabay