Tesla ще работи денонощно, за производството на Model 3

Главният изпълнителен директор на компанията Илон Мъск цели да постигне новото си изискване да произвежда 6000 броя на седмица

18.04.2018 | 17:40 Редактор: Велислав Филипов
Tesla ще работи денонощно, за производството на Model 3

За да постигне своите амбициозните цели за Model 3, Tesla възнамерява да започне да асемблира автомобила денонощно и да наеме стотици нови служители.

Главният изпълнителен директор на компанията Илон Мъск цели да постигне новото си изискване да произвежда 6000 броя Model 3 на седмица до края на юни. Това става ясно от електронна поща до служителите на концерна, публикувана във вторник от американския блог Electrek.

"За да се постигне публично обявената цел от 5 000 автомобила на седмица с достатъчно внимание за допустимата грешка, е нужна тази увеличена скорост на производство, пише в мейла. Всеки отдел и подизпълнител, който е прекалено натоварен, се нуждае от "много добро обяснение" и "план за решаване на проблема", който Мъск щял да представи лично."

Директорът на Tesla коментира също временното спиране на производството, за което стана известно преди ден. Принудителната почивка от между три до пет дни в завода за автомобили на концерна във Фримънт, Калифорния и в т. нар. Gigafactory в Невада е необходима, за да се направят значителни подобрения на планираната производствена офанзива.

Още технологични новини четете на Investor.bg.