Компанията на насилника Уайнстийн ще бъде управлявана от жени

Студиото на продуцента бе продадено за 500 млн. долара

02.03.2018 | 17:56 Редактор: Тодор Петров
Компанията на насилника Уайнстийн ще бъде управлявана от жени

Компанията, чийто съосновател е продуцентът Харви Уайнстийн, беше купена и вече ще бъде управлявана от доминиращо женски управителен съвет. Бизнес дамата Мария Контрерас-Суийт е начело на инвестиционната група, която е платила 500 млн. долара за активите на студиото, които включват и права върху 277 филма и телевизионни програми, съобщава ВВС.

В сумата влизат и близо 90 млн. долара под формата на компенсации за жертвите на продуцента, обвинен от редица жени в сексуален тормоз и изнасилване.

По-рано през седмицата Weinstein Company обяви, че възнамерява да подаде документи за банкрут. Сделката обаче беше договорена с помощта на главния прокурор на Ню Йорк Ерик Шнайдерман, като по този начин ще се запази и част от досегашния персонал на предприятието, наброяващ 155 души. 

По-рано миналия месец прокурор Шнайдерман внесе съдебен иск срещу Weinstein Company с мотива, че управителният съвет не е защитил служителите от сексуален тормоз и заплахи. Той обвини студиото, както и Харви Уайнстийн и неговият брат и съосновател Робърт, в нарушения на човешките права, на правата на личността и на правото на труд. 

Повече по темата четете в Investor.bg