Проблем за Apple: Новият iPhone не оправда очакванията

Книжата на компанията са понижили стойността си с около 7%

01.02.2018 | 15:47 Редактор: Тодор Петров
Проблем за Apple: Новият iPhone не оправда очакванията

Акциите на американския технологичен гигант Apple се радваха на ръст на цената си през почти половината от мината година във връзка с прогнозите, че новият iPhone ще се превърне в хит.

Но търсенето на флагмана iPhone X не отговори на най-оптимистичните очаквания, твърдят компании, включително Stanford C. Bernstein, която сви прогнозата си за броя устройства, продадени от Apple през последните месеци. 

"Инвеститорите са все по-наясно, че цикълът на продажби на този iPhone много вероятно ще бъде разочароващ в сравнение с първоначалните очаквания", коментира Тони Саконаги, анализатор в Bernstein.

Книжата на компанията са понижили стойността си с около 7% и приключиха на рекордна стойност сесията на 18 януари, след като анализатори подсказаха за притесненията си за търсенето на новия смартфон.

Мин-Чи Куо от KGI Securities предупреди, че продажбите на iPhone X не са били достатъчно силни в Китай, колкото се е очаквало. JPMorgan писа, че „търсенето е отслабнало бързо“, а проучване на Consumer Intelligence Research Partners посочва, че iPhone X е свързан с една пета от продажбите на iPhone в празничното тримесечие.

Повече по темата четете в Investor.bg