Водата в София поскъпва с 18% от 1 април

Днес се готви протест пред КЕВР срещу увеличението на цените на услугите парно, топла вода и ток

30.03.2017 | 14:08 Редактор: Жанета Нейкова
Водата в София поскъпва с 18% от 1 април

Водата в София поскъпва с 18% от 1 април. Това реши на закрито заседание Комисията за енергийно и водно регулиране. Това означава, че кубик вода вече ще струва 2,16 лв.

За сравнение със старата цена това е поскъпване с 34 стотинки.

Днес, в 13.30 се готви протест пред Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) срещу поскъпването на услугите парно, топла вода и ток. 

Увеличението се случи след драстично повишение на цената на газа с близо 30% от 1 април. 

Цената на тока в цялата страна също ще се повиши с 1% за битовите потребители и с около 3,5% за бизнеса. Това извънредно поскъпване на тока може да не е последно, тъй като в средата на годината - на 1 юли, отново може да има увеличение цената на електроенергията.

Заради по-високата цена на газа, очаквано поскъпва парното и топлата вода. Увеличението при различните топлофикации в страната е с между 18% и 38%.

От Комисията за енергийно и водно регулиране отказаха да коментират поскъпването на водата. Решението не е публикувано и на интернет страницата им. Те не коментираха и защо всички цени се вдигнаха, непосредствено след изборите.

Окончателното решение за това с колко точно ще поскъпнат парното, топлата вода и токът, КЕВР трябва да вземе на 4 април.