След 9-годишно прекъсване: Отново френски туристи по родното Черноморие

Това съобщиха от Министерството на туризма

11.03.2017 | 11:06 Редактор: Мария Аладжова
След 9-годишно прекъсване: Отново френски туристи по родното Черноморие

Големият туроператор TUI group започва да води туристи от Франция по Българското Черноморие след деветгодишно прекъсване. Това стана ясно на срещата между министъра на туризма Стела Балтова и Астрид Айлерт, ръководител продукти в TUI Франция, в рамките на международното изложение ITB в Берлин, съобщиха от Министерството на туризма.

Компанията пуска директни полети в средата на май от френски летища до Бургас. За този сезон основно ще се предлага Слънчев бряг, каза Астрид Айлерт.Министър Балтова приветства усилието на TUI за връщането на френските туристи по Българското Черноморие. Тя обяви, че министерството работи вече за маркетинга на България за 2018 г. и се надява до края на април да бъде приета концепцията.
 
Като цяло TUI group отчита ръстове на всички пазари за страната в записванията към момента, заяви Детлеф Хьоне, мениджър за България в компанията. Увеличенията от Германия, Австрия и Швейцария бележат 35%, от Полша 30%, Холандия 40%, Русия 20%, скандинавските страни 15% и Белгия 15%.През миналата година туроператорът е изпратил у нас над 230 000 туристи от всички пазари. TUI group работи с 1600 агенции в цяла Европа, обслужва над 20 млн. туристи годишно. Оборотът на концерна надхвърля 17.2 млрд. евро годишно.