Дигиталните портфейли набират все по-голяма популярност

Засилен интерес към технологиите, които правят пазаруването по-бързо, по-лесно и по-сигурно

01.03.2017 | 17:51 Редактор: Тодор Петров
Дигиталните портфейли набират все по-голяма популярност


Дигиталните портфейли продължават да печелят вниманието на потребители от целия свят, използващи смартфони и лаптопи за разплащане. Те доминират в разговорите за нови методи за плащане със споменаване в 75% от общия брой дискусии. 

Данните са от изследване на Mastercard за дигиталните плащания, проведено в партньорство с PRIME Research и Synthesio, което проследява 3,5 млн. разговора през миналата година в редица социални медии, сред които Twitter, Facebook, Instagram и Weibo.

Нарастващата употреба на дигитални портфейли в магазини, онлайн и в приложения генерира повече от 2 милиона споменавания, като 84% от разговорите са се провели в Twitter. Освен разплащането, по-голямата част от потребителите очакват допълнителни функционалности при картите за лоялност и обществения транспорт.

В същото време потребителите показват засилен интерес към внедряването на нови технологии, които правят пазаруването по-бързо, по-лесно и по-сигурно. Темата за виртуалната реалност генерира най-позитивна нагласа, като потребителите вярват, че в бъдеще ще могат да извършват плащане с едно кимване на главата.

Четете още в Investor.bg