От 50 до 120 хил. евро е годишният доход на мениджърите в България

Заплатите на финансовите и търговските директори са до 80 хил. евро

27.02.2017 | 17:09 Редактор: Луиза Божинова
От 50 до 120 хил. евро е годишният доход на мениджърите в България

Изпълнителните директори в България имат годишен доход от 100-120 хил. евро. Това показва анализ на Българската Екзекютив Сърч Асоциация (БЕСА) за възнагражденията на топ мениджърите в компании, които ползват услуги по директно търсене на кадри. 

Заплатите на финансовите и търговските директори са до 80 хил. евро годишно, а на мениджърски позиции като маркетинг директори и шефове на човешки ресурси възнагражденията са около 50 хил. евро.

Анализирани са компании с персонал над 300 души и над 10 млн. евро оборот.

Управляващите директори имат все по-разнообразни като пакет и нива възнаграждения, посочват от БЕСА. За годишния им доход определящи са секторът, в който работи фирмата, собствеността, регионалната структура и оборотът. За изпълнителните директори огромно значение имат и бонусите във формата на пари или акции, както и все по-интересните и разнообразни фиксирани придобивки. 
Освен стандартните за ранга релокационни пакети, все по-често се наблюдава предоставяне на членства, поемане на разходи за МBA програми, гъвкавост на пътувания, подкрепа на семейния живот, както и компенсаторни пакети и бонуси при подписване на договор за поемане на нова роля. 

Продължението на статията прочетете тук!