Търговци в софийските паркове под зоркия поглед на данъчните

Операцията по сергии и въртележки ще трае цяло лятоа

02.06.2016 | 18:30
Търговци в софийските паркове под зоркия поглед на данъчните

Данъчни инспектори в София ще проверяват усилено търговците в парковете до края на лятото. Те ще следят за спазване както на данъчното, така и на осигурителното законодателство, съобщи Националната агенция за приходите (НАП). Приходната агенция предупреждава, че глобите за неиздадена касова бележка могат да достигнат до 4 хил. лв., а глобата за физическо лице, което не издаде касова бележка, е до 500 лв. Крайна мярка в тези случаи е и запечатване на търговския обект. 


В столицата е имало засилени проверки на приходната агенция през вчерашния 1 юни – Ден на детето.  Проверени са над 50 обекта за търговия на дребно. Резултатът е един запечатан обект, седем установени нарушения за неиздаване на касови бележки и липса на касов апарат.

Инспекторите са следили дали детските атракциони, павилионите за продажба на сувенири и парти артикули и други магазини издават касови бележки, както и дали отчитат всичките си обороти. Данъчните са проверили също имат ли продавачите сключени трудови договори и подадени ли са всички осигурителни декларации в НАП.

Още икономически новини и анализи четете на Investor.bg