fallback

Международна фирма за разследване на банкови фалити проверява 20 кредита от КТБ

Експертите събрали доказателства от външни източници

29.06.2015 | 16:28 Автор: Мариета Иванова

Международната фирма за разследване на банкови фалити проверявала 20 кредита от КТБ, предава БНР, позовавайки се на седмичния отчет на синдиците в банката. Проверката е концентрирана върху получателите на заемите и свързаните с тях хора. От цитирания отчет ставало ясно, че експертите от разследващата фирма събрали доказателства от външни източници, свързани с разследването.

От отчета на синдиците Лазар Илиев и Росен Ангелчев става ясно, че фирмата е използвала и електронна технология за проследяване на финансови потоци. Информация за конкретни резултати нямало, тъй като значителна част от отчета била заличена заради банковата тайна.

Ясно е единствено, че през седмицата разследващите са се концентрирали върху 20 неизплатени кредита, получателите им и свързаните с тях хора, предава БНР.

Синдиците отчитат още, че е издадена заповед за отварянето на архива на Централното управление на Корпоративна търговска банка. Целта е да се предостави информация за съдебно-счетоводна експертиза на движението на паричните потоци при Главната каса на банката.

Седмица по-рано синдиците са поискали допълнителни указания от БНБ във връзка с процедурата по несъстоятелност на КТБ.

 

fallback
fallback