Тримесечната печалба на Tata Steel се върна към растеж

Обратът се дължи на подобряването на ефективността на сделките в Югоизточна Азия и Европа, обявиха от индийската компания.

14.11.2013 | 11:56
Тримесечната печалба на Tata Steel се върна към растеж

Финансовите резултати на най-големия производител на стомана в света по пазарна стойност – Tata Steel, надхвърлиха очакванията на експертите, което провокира повечето брокерски къщи да повишат целеви стойности на компанията, съобщава Economic Times.

Нетната консолидирана тримесечна печалба на компанията достигна 9,509 млн. индийски рупии в сравнение със загубата от 4,132 млн. индийски рупии за същия период година по-рано.

Нетните приходи от продажби за тримесечието нараснаха с 7,36% до 366,449 млн. рупии спрямо 341,327 млн. в периода юли-септември 2012 г.

"Този обрат се дължи на постоянното покачване при индийските операции и подобряването на ефективността на сделките в Югоизточна Азия и Европа", посочиха от компанията.

"Общите пазарни условия бяха отслабени през последното тримесечие, основно поради тежките мусони и забавянето на растежа на кредитирането. Въпреки тези трудни условия ние бяхме в състояние да увеличим доставките си с 18% спрямо миналата година, като покачихме и пазарния си дял с помощта на силните връзки с клиентите, нашето продуктово портфолио и силата на дистрибуторската ни мрежа", заяви Т.В. Нарендран, управляващ директор на Tata Steel.

"Подобряването на производството продължи и през последното тримесечие, тъй като нашите операции се стабилизираха след рестартирането на производството в Порт Талбот. Инвестициите в нашата техническа база доказаха значението си с оглед на продължаващите предизвикателства на пазара. Ние сме фокусирани върху поддържането на нашата инерция и ще продължим да укрепваме партньорството си с клиентите, като им предлагаме все по-първокласни продукти и услуги", посочи от своя страна главният изпълнителен директор на Tata Steel в Европа Карл-Улрих Колер.

След публикуването на финансовия отчет листнатите на борсата в Мумбай акции на компанията поскъпнаха с 4,54% до 374,00 рубли за брой.

Повече корпоративни новини може да научите от материала на Bloomberg!