ARM очаква силно финално тримесечие

Благодарение на доминацията на пазара на смартфони и таблети британският концерн отчете нов ръст на приходите и печалбата.

22.10.2013 | 16:36
ARM очаква силно финално тримесечие

Благодарение на нестихващото търсене на смартфони и таблети бизнесът на британския разработчик на чипове ARM продължава да процъфтява.

След едно силно трето тримесечие с растеж в продажбите и печалбата британците навлизат оптимистично в последната част на годината. Благодарение на рекордно количество поръчки групата очаква, че ще отговори на настоящите пазарни очаквания за годишни продажби през последното тримесечие, обяви ARM във вторник. Това означава, че приходите вероятно ще нараснат до 705 млн. паунда (832 млн. евро) спрямо 577 млн. паунда през предходната година. 

През третото тримесечие британците, чиято технология се вгражда и в продуктите на Apple, увеличават продажбите си с повече от една четвърт до 184 млн. паунда. Печалбата преди данъци нарасна с почти една четвърт до 68,3 млн. паунда.

ARM печели парите си преди всичко с лицензионните такси и такса за устройствата, базирани на чип архитектурата на британците. ARM технологиите доминират в бизнеса със смартфони и таблети.

С постоянния си растеж си през последните години ARM представлява по-скоро изключение в полупроводниковата индустрия, защото компаниите от бранша обикновено усещат значително по-силно колебанията в икономиката. През третото тримесечие главният изпълнителен директор Саймън Сигърс можеше да се похвали с 48 нови лицензионни споразумения, които са сключени с общо 24 дружества. 

Повече по темата вижте в материала на Bloomberg!