Борсите в Европа поеха надолу въпреки компромиса в САЩ*

Пазарът коригира след достигнатия вчера петгодишен връх.

17.10.2013 | 11:34
Борсите в Европа поеха надолу въпреки компромиса в САЩ*

Европейските борси очевидно не се радват на успешния изход от преговорите за повишаване на тавана на дълга в САЩ и рестартирането на работата на държавния апарат. В началото на днешната борсова сесия индексите на Стария континент губят позиции, прекъсвайки петдневната си възходяща серия.

В първите минути на сесията днес регионалният индекс Stoxx Europe 600 отстъпва с 0,6 на сто до 313,75 пункта. Вчера показателят достигна най-високото си ниво за последните пет години, подкрепен от очакванията за сделка във Вашингтон.

Индексът на сините чипове в Германия DAX отстъпва с 0,9 на сто до 8 768 пункта, докато във Франция САС 40 се понижава с 0,85 на сто до 4 208 пункта. На Острова пък FTSE 100 губи 0,6 на сто до 6 531 пункта.

Сред водещите корпоративни новини е отчетът на Nestle, като въпреки поредното забавяне в ръста на приходите на компанията акциите поскъпват с 2,1 на сто на борсата в Швейцария.

След сделката в САЩ погледит се насочват именно към резултатите на компаниите. Какви са перспективите пред европейските акции и има ли опасност от балони – вижте във видеото на Bloomberg!

*Информацията е актуална към 11:30 часа