Galaxy Entertainment ще инвестира поне 5 млрд. долара в Япония и Тайван

Основната дейност на казино оператора остава Макао.

18.11.2013 | 10:28
Galaxy Entertainment ще инвестира поне 5 млрд. долара в Япония и Тайван

Базираният в Макао оператор на казина Galaxy Entertainment Group Ltd, който направи собственика си Луи Че-Ву третият най-богат човек в Азия, планира да инвестира най-малко 5 млрд. щатски долара Япония и Тайван.

Вторият по големина оператор на казина в Макаo е отделил по около 20 млрд. хонконгски долара (2,5 млрд. щатски долара) за и инвестиции в Япония или Тайван, съобщи заместник-председатят на компанията Франсоа Луи – най-големият син на азиатския милиардер. По думите му Galaxy Entertainment планира да вложи и други 10 млрд. хонкогски долара в създаването на спортни и неигрални съоръжения в южния китайски остров Хенгчин, пише Bloomberg.

Galaxy, както и останалите големи световни оператори на казина, поглеждат все по-смело към Макаo и други части на Азия. Въпреки че островът изкушава много туристи, операторите продължават да се сблъскват с множество бюрократични ограничения в града, който е два пъти по-малък като размери от Манхатън.

"Макао все още е нашият основен фокус, тъй като имаме добрe развита мрежа тук", заяви Луи. "Заявявайки обаче това, ние все пак продължаваме да се интересуваме и от разширяване в някои значителни пазари, като например Япония и Тайван", допълни още той.

Повече за Galaxy Entertainment и други корпоративни новини може да научите от материала на Bloomberg!