Предимствата на Toyota пред GM, Ford и Chrysler

Японската компания може да предложи ниски лихви по лизинга, става ясно от коментар на Bloomberg.

24.10.2013 | 11:18
Предимствата на Toyota пред GM, Ford и Chrysler

Конкурентоспосбността в автомобилния сектор в световен мащаб се възроди през тази година. General Motors, Ford и Chrysler са много по-силни, отколкото сме свикнали да ги виждаме напоследък, коментира Алън Онсмън от Bloomberg Television.

По думите му обаче Toyota има ключово предимство и това е „най-добре осигурената и най-голяма финансова компания в сектра“.


"General Motors например не разполагат със собствена финансова компания. Те загубиха този актив в процеса на преструктуриране след банкрута през 2009 година. Същото важи и за Chrysler. Ford има такава, но много по-малка от преди. А и кредитният й рейтинг е нисък. Това, което Toyota може да предложи, са ниски лихви по лизинга, с много по-малко проблеми, отколкото при останалите производители. Дори лихвите да се повишат, те могат да компенсират това много по-лесно, отколкото конкуренцията. Те разполагат с лукса да предложат условия по лизинга, които са по-изгодни, с по-добри норми на печалба. Това наистина са ключови конкурентни предимства в момента," допълни още Осмън.

Вижте и видео файла.