Империята на готвача Джейми Оливър е пред фалит

25 ресторанта са обявени в нестътоятелност, на улицата остават 1300 души

21.05.2019 | 18:12 Редактор: Бойко Димитров
Империята на готвача Джейми Оливър е пред фалит

Империята от ресторанти на известния британски готвач Джейми Оливър е пред фалит. Преди две години бизнесът му избегна на косъм същата съдба, като тогава бяха затворени голям брой заведения, работещи на загуба. 

Причина за незавидното финансово състояние на империята на Оливър са високите наеми, растяща конкуренция и скъпите цени на храните. В момента в несъстоятелност са обявени 25 ресторанта. Така на улицата ще останат близо 1300 души. 

"Дълбоко съм натъжен от това развитие на нещата и искам да благодаря на всичките си служители и доставчици, които вложиха сърцата и душите си в този бизнес за над десетилетие", каза Оливър. 

Засегнати от финансовите проблеми са само фирмите на Оливър, намиращи се в Обединенто кралство. Говорител на телевизионния готвач подчерта, че останалите му дружества фунционират нормално. За да се намери решение на кризата е наета международна одиторска компания. Най-вероятно ще бъде търсен нов собственик на ресторантите или дружеството ще бъде преструктурирано. 

Преди две години бизнесът на Оливър избегна на косъм същата съдба, като тогава бяха затворени голям брой заведения, работещи на загуба. Основна причина е изключителната конкуренция на пазара, която вече изхвърли от бизнеса много от другите играчи. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК