От Amazon дават по 10 хиляди долара на служителите си, за да напуснат

Причината е, че компанията внесе нова машина, която ще замени човешката работна ръка

14.05.2019 | 17:22 Редактор: Зорница Костадинова
От Amazon дават по 10 хиляди долара на служителите си, за да напуснат

От Amazon предложиха по 10 хиляди долара на служителите си, за да напуснат, съобщава Daily Mail. Компанията внесе нова машина, която може да опакова 700 кашона за един час. Това е близо 5 пъти по-бързо отколкото може да се справи човешката работна ръка. От Amazon са известни с желанието си да роботизират колкото се може повече аспекти от работния процес.

"Вкарваме тази нова технология с цел повишаване на безопасността и съкращаване времето за доставка", каза говорителят на компанията.

Заменянето на хората с машина ще остави хиляди без работата, пише dnes.bg. За да могат да накарат служителите сами да напуснат, а не да бъдат уволнени, от Amazon им предлагат по 10 хил. долара. Тези пари обаче идват с условие – те ще бъдат начален капитал за бизнес, свързан с компанията – този на доставките.

Новата инициатива за служителите е част от програма, която започна преди година. Разширяването на програмата е част от плана на компанията сама да контролира част от доставките си, а не други компании доставчици.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК