Tesla продължава да е на червено и през 2019 година

За първите три месеца загубите на компанията са над 700 милиона долара

26.04.2019 | 17:26 Редактор: Ивайло Николов
Tesla продължава да е на червено и през 2019 година

Загубите на компанията Tesla за първите 3 месеца на 2019 г. са 702 млн. долара, съобщава NBC, като уточнява, че това е един от най-лошите резултати за тримесечие през последните 2 години.

В ръководството на производителя на електромобили също не крият разочарованието си, като финансовият директор на Tesla - Закари Къркхор, призна, че изминалите 3 месеца са един от най-трудните периоди в историята на компанията.

А причините за него са съкращаване на производството и продължаващите проблеми с доставката та вече готовите електромобили, пише automedia.

Като цяло, продажбите на Tesla за първото тримесечие са паднали с 31%. Заради трудностите с логистиката, които от компанията определят като "непредвидени проблеми", до 31 март са доставени на крайни клиенти едва половината от поръчаните автомобили.

Експерти изчисляват, че за 15-те години, откакто Tesla влезе в автомобилната индустрия нейните загуби са над 6 млрд. долара.

Това обаче не пречи на ръководството на компанията да проявява оптимизъм. Илон Мъск и екипът му вярват, че до края на годината ще успеят да произведат между 360 000 и 400 000 автомобила, а ако китайският завод заработи, бройката ще скочи до 500 000.  

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК