Пускат за приватизизация три обособени обекта от "ВМЗ" Сопот

Става въпрос за хижа, столова и земеделски парцел

03.04.2019 | 12:17 Редактор: Тодор Петров
Пускат за приватизизация три обособени обекта от

Парламентът пусна за приватизизация три обособени части от "Вазовски машиностроителни заводи" (ВМЗ) в Сопот. Дружеството е в забранителния списък за приватизация и заради това се налага санкция на Народното събрание, за да се разреши продажба на част от активите му.

Предложението за приватизацията дойде от правителството, според което е отпаднала необходимостта от тези активи. В същото време те имали нужда от поддържка, което означавало разходи за сметка на ВМЗ.

Става въпрос за хижа, столова и земеделски парцел. Земеделската земя е 6.852 дка в село Калояново, Пловдивско, като към нея има осем сгради с обща площ близо 2000 кв. метра.

За продан се подготвя и Дом-паметник хижа "Чивира" в село Старосел. Към нея има столова и едноетажна сграда с разгъната застроена площ от 1215 кв. метра. Ще се търси купувач и за незавършен триетажен хотел с площ 556 кв. метра.

Тези три обекта нямат никакво отношение към производствената дейност на военния завод. Предложението за продажба е направено от мениджърите на предприятието и синдикатите, пише dnes.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК