Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Корнелия Нинова е притеснена от успеха на "Борисов 3", смята евродепутат

Днешният протест за продажбата на ЧЕЗ не трябваше да е пред МС, а пред чешкото посолство, заяви Емил Радев

07.03.2018 | 20:38 Редактор: Велислав Филипов
Корнелия Нинова е притеснена от успеха на

Нормално е Корнелия Нинова да е притеснена от доброто представяне на българското правителство по време на председателството. Получаваме много добри отзиви вътре в страната, а и от нашите партньори. Притеснени са опозицията.

Така евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев коментира в "Денят ON AIR" днешните протести и исканата оставка на правителството от страна на БСП.

По думите на Радев протестът за продажбата на ЧЕЗ не е трябвало да се води пред Министерския съвет, а пред чешкото посолство.

"Тази сделка с продажбата на ЧЕЗ се води близо 2 години изцяло чрез чешката държава. Чак сега обаче тя стана известна и българските регулатори ще я разгледат, а ако има нещо притеснително, ще се предотврати", отбеляза евродепутатът.

Според него не е сериозно опозицията да "подхвърля фрази" и обвинения без никакви доказателства. Радев обясни, че в момента се готвят промени в Закона за борба с прането на пари и финансирането на тероризма, които ще го направят много по-мобилен.

"В момента се опитваме да наваксаме с някои нови технологии. Искаме да вкараме в новия закон т.нар. биткойни. Платформите, които се занимават с криптовалути, ще попаднат под контрола на органите на реда", уточни още той пред Bulgaria ON AIR.

Евродепутатът подчерта, че ще се премахнат и анонимните банкови сейфове и ще станат ясни всички собственици на фирми в цяла Европа.