Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Глас от БСП: Обратното броене за това правителство започна!

Гинка Върбакова продава ток за 12 хил. лева, как ще управлява бизнес за 2 млрд. лева, чуди се Атанас Зафиров

07.03.2018 | 20:18 Редактор: Тодор Петров
Глас от БСП: Обратното броене за това правителство започна!

Протестът днес е начало на поредица от такива протести. Обратното броене за това управление започна! Въпросът вече не е дали, а кога. Ясно заявихме, че колкото по-бързо правителството подаде оставка, толкова по-добре за бъдещето на България.

Това заяви пред Bulgaria ON AIR членът на Изпълнителното бюро на БСП Атанас Зафиров. По-рано днес политически партии и неправителствени организации поискаха пред Министерския съвет разваляне на сделката за ЧЕЗ и поемането на електроразпределителното дружество от държавата, както и оставка на целия кабинет "Борисов 3".

Според социалиста Атанас Зафиров днес е бил разбит още един голям мит - че БСП е сама в тези протести. Той посочи, че редом до Столетницата са много партии. 

"Разбира се, че БСП иска да свали кабинета, това е работата на всяка опозиция. БСП винаги е готова да участва в управлението на държавата. Зад цялата тази неразбория с ЧЕЗ стои Бойко Борисов и неговият кабинет", категоричен бе гостът в предаването "Денят ON AIR".

По думите му чешката страна търси най-високата цена за продажбата на дружеството и основният мотив е финансовият, а негативът ще бъде обран от българското население.

Зафиров обясни, че експерти на БСП са изчислили капацитета на продадената енергия на свободния пазар от компанията на Гинка Върбакова, която спечели конкурса за закупуването на ЧЕЗ. Според изчисленията ставало въпрос за около 12 хил. лева. 

"Как фирма с такива обеми има самочувствието да управлява бизнес за 2 млрд. лева? Някой се опитва да ни прави на будали", заяви Зафиров и добави, че от БСП настояват прокуратурата да се занимае с произхода на парите, с които трябва да бъде закупено електроразпределителното дружество.

Отказът на правителството да ратифицира Истанбулската конвенция той определи като поредната проява на лицемерие. От БСП щели да продължат да искат референдум по темата за гласуването на спорната конвенция.