Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Блогър: През 2017 г. очакваме iPhone 8, забавят Galaxy S8 с два месеца

Повечето компании от технологичния бранш гледат към автомобилната индустрия, каза Никола Балов пред Bulgaria ON AIR

05.01.2017 | 20:15 Редактор: Луиза Божинова
Блогър: През 2017 г. очакваме iPhone 8, забавят Galaxy S8 с два месеца

2016 година беше изключително тежка година за Apple и спадът в продажбите на iPhone в десетгодишната му история беше само една от причините. Но през 2017 година очакваме десетия iPhone 8 с различен дизайн.

Това каза блогърът Никола Балов в предаването "Денят ON AIR" във връзка с новостите в динамичния сектор на технологиите. Той подчерта, че от Samsung трябва да положат по-сериозни усилия, за да върнат доверието на потребителите, тъй като и те са претърпели тежка година.

"Говори се, че Galaxy S8 ще бъде забавен с два месеца, до април може би", сподели технологичният блогър в студиото на Владимир Сиркаров.  Никола Балов е категоричен, че няма конкуренция за това кой смартфон ще излезе пръв.

По отношение на самоуправляващите се автомобили, гостът посочи, че повечето компании от технологичния бранш гледат към автомобилната индустрия. Той спомена, че Google са отделили своя проект за електромобили в отделна компания, чиято цел ще бъде да създадат не по-добри автомобили, а по-добри шофьори.

"Това подсказва, че те не искат да създадат самата кола, а платформата, която ще я движи", поясни блогърът.

Той допълни, че от Apple се отдръпват от идеята да имат своя собствена кола и ще разработват платформа за самоуправляващ се автомобил.

А що се отнася до изкуствения интелект, Балов сподели, че при много компании той заема все по-сериозно значение в инвестиции и разработки.

"Google предложиха новия Google Assistant, вграден в техните телефони. Предложиха и устройство за дома, което чрез гласови команди ще научава как живееш и ще ти помага да управляваш устройствата си по-лесно", коментира още Никола Балов пред Bulgaria ON AIR.

Целия разговор вижте във видеото: