Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Глас от БСП: Борисов се страхува от ген. Радев!

Премиерът понижи Цецка Цачева с тази кандидатура, каза Манол Генов пред Bulgaria ON AIR

04.10.2016 | 20:07 Редактор: Тодор Петров
Глас от БСП: Борисов се страхува от ген. Радев!

Депутатът от БСП Манол Генов определи като "нелепо промотирана" президентската кандидатура на ГЕРБ в лицето на Цецка Цачева. Гостът в предаването "Денят ON AIR" каза, че премиерът Борисов вижда опасност в кандидатурата на ген. Румен Радев.

"Ген. Радев има профил на президент, нужен в конкретната обстановка.  Козируване на партийно величие се прави в ГЕРБ. Радев е козирувал, защото е спазвал закона и ранга. Чиста спекулация е, че някой е козирувал на Борисов", коментира Манол Генов в студиото на Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че кандидатът на БСП се е учил, израствал и знае как да защитава земя и небе. Според социалиста качествата на ген. Радев не могат да бъдат сравнявани с "водевила за майката".  

По думите му, трудно се намира аналог на партийно решение, което е произвело всенародно недоумение, визирайки реакциите след обявяването на президентската кандидатура на Цецка Цачева. 

"Премиерът каза да не го понижават като го спрягат за кандидат-президент. Видяхме, че е решил да понижи председателя на народното събрание. Имаш кмет и министър, тежащи кандидати за президент, а ти избираш "най-правилния" кандидат", каза още по темата Манол Генов.

Гостът в студиото на Кузман Илиев призна, че върви "процес на раздробяване в лявото пространство"

"В дясното нещата са още по-разлюспени. Лошо е, когато апетитът е по-голям от стомаха ти", констатира Генов и допълни, че трябва да се случи узравяне при младите лидери в лявото пространство.