Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Позицията на България относно Унгария е единна, заяви патриот

Депутатът Александър Сиди увери, че управляващата коалиция е стабилна

20.09.2018 | 21:27 Редактор: Ралица Братанова
Позицията на България относно Унгария е единна, заяви патриот

След като миналата седмица Европейският парламент одобри доклад, според който управлението на Виктор Орбан създава опасност за нарушаване на европейските ценности, вчера Министерският съвет е взел решение да изготви позиция срещу санкциите на правителството на Орбан.

Вицепремиерите Красимир Каракачанов и Валери Симеонов обявиха, че българското правителство е решило да заеме позиция в защита на Унгария. Президентът Румен Радев посочи, че позицията на управляващата коалиция е двойна. Народният представител от "Обединени патриоти" Александър Сиди коментира темата в студиото на "Денят ON AIR".

"Партиите, които са в управляващата коалиция на България в момента, гласуваха по един и същи начин - против резолюцията, с която се настоява за започване на процедура за наказание срещу Унгария", заяви Александър Сиди.

Депутатът обясни, че позицията е единна категорично по отношение на това, че не трябва да бъде отнеман гласът на Унгария, а по отношение на различните точки на доклада всяка партия може да има различно мнение.

Народният представител коментира още темата за тримата нови министри, които встъпиха в длъжност днес. Според него новият министър на вътрешните работи Младен Маринов е подходящ за поста, защото е човек на системата. Допълни обаче, че има голяма разлика между политическо и професионално управление на МВР, и че на новия министър ще му бъде трудно.

Депутатът от ОП заяви, че управляващата коалиция е стабилна. 

"Най-сетне започнахме да си говорим. Надявам се, че този диалог ще продължи през целия политически сезон", сподели Александър Сиди. Народният представител обясни още, че всеки понеделник ще има коалиционни съвети, на които ще се обсъждат проблеми между лидерите на партиите на управляващата коалиция.