Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Отложени оставки, без смяна на министри - ГЕРБ не бързали

Станислав Иванов смята, че забавянето на рокадите в правителството няма да причини криза

13.09.2018 | 20:13 Редактор: Ивайло Николов
Отложени оставки, без смяна на министри - ГЕРБ не бързали

Народното събрание отложи гласуването на трите министерски оставки. Причината е неподписан указ на президента за освобождаването на Младен Маринов от поста на главен комисар на МВР и който трябва да заеме поста на министър във ведомството. По закон държавният глава по предложение на премиера освобождава и назначава главния секретар. Искането на Бойко Борисов до Румен Радев да освободи Маринов е било входирано вчера малко преди обяд. Днес обаче указ не беше разписан и това няма да стане, защото президентът е на официално посещение в Рига.

Депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов обясни в студиото на "Денят ON AIR", че дори и без разписания указ, народните представители са могли да гласуват номинацията на Младен Маринов за вътрешен министър, но са решили да изчакат подпис от Румен Радев.

"Не мисля, че е умишлен саботаж от страна на президента това да не подпише указа. Той е в правото си да прецени това свое действие. Дали той ще го разпише или не, за нас няма никакви последствия. Ние искаме да няма скандали в държавата. Поради тази причина искаме да изчакаме да се подпише този указ", заяви Станислав Иванов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му мнението на Волен Сидеров, че президентът се е опитал да саботира правителството, си е негово лично и с липсата на подпис върху конкретен указ не може да се предизвика криза.

Народният представител от ГЕРБ коментира и действията на Александър Манолев, който отказва да поеме поста министър на транспорта и поиска от премиера Бойко Борисов номинацията му да бъде оттеглена. Днес Манолев обясни, че причината за това са скалъпени обвинения и атака срещу него, с която да се блокират плановете му за реформи и работа в министерството.

"Ние в момента, в който има някакви данни, дори само хвърлени в няколко медии съмнения, ние веднага носим своята отговорност", категоричен беше Станислав Иванов. По думите му така правят в ГЕРБ, без значение от къде идват сигналите.

Той заяви също, че това е разликата между тях и БСП.

"Там има много хора, които не трябва да бъдат депутати, имат дори повдигнати обвинения, но те са на местата си и продължават да си работят", добави още Иванов.

Вижте видеото с целия разговор!