Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Кои ще седнат на овакантените министерски кресла? Коалицията решава идния понеделник

Разногласията трябва да се решават лице в лице, смята Христо Гаджев

04.09.2018 | 20:21 Редактор: Велислав Филипов
Кои ще седнат на овакантените министерски кресла? Коалицията решава идния понеделник

Началото на новия политически сезон беше доста бурно. След всички скандали, които разтърсваха правителството през лятото, трима министри трябваше да си подадат оставките заради катастрофата край Своге, при която загинаха 17 души. Те бяха поискани лично от премиера Бойко Борисов.

"Топката в момента е в коалиционния съвет. Вчера лидерите на партиите в управлението имаха една добра среща, за да се изгладят разногласията. Когато има някакви теми, които трябва да се обсъдят, добре е това да става лице в лице, за да се намерят правилните решения", коментира в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев.

По думите му предстои да се разгледат оставките и евентуалните хора, които биха заменили овакантените министерски кресла. 

"Това ще се реши идния понеделник на коалиционен съвет. Всяка една от политическите сили има възможността да сменя министрите, които тя е излъчила. Единствено премиерът обаче има право да внесе някакви промени в Министерския съвет", категоричен е депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Според него от много години от БСП се опитват да внесат слух и интрига между Цветанов и Борисов, но всъщност взаимодействието между двамата е прекрасно. 

"Винаги сме се опитвали да поощряваме диалога между нас и Обединените патриоти. Има и моменти, когато работата води до по-големи емоции. Трябва обаче да решаваме въпросите професионално. Има усещане за напрежение, каквото всъщност няма", подчерта още Гаджев.