Коалиционна среща в Министерския съвет: Обсъждат се министерските оставки

Волен Сидеров поиска още една - тази на Валери Симеонов

03.09.2018 | 18:58 Редактор: Ивайло Николов
Коалиционна среща в Министерския съвет: Обсъждат се министерските оставки

Премиерът Бойко Борисов събра на среща управляващата коалиция. ГЕРБ и лидерите на "Обединените патриоти" обсъждат трите министерски оставки, които министър-председателят поиска и които предизвикаха напрежение в мнозинството.

На срещата в Министерския съвет присъстват още председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и финансовият министър Владислав Горанов.

След инцидента край Своге, при който загинаха 17 души, Бойко Борисов поиска оставките на трима министри - на вътрешните работи Валентин Радев, на транспорта Ивайло Московски и на регионалното развитие Николай Нанков.

Срещата между коалиционните партньори започна с искане и на още една оставка. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров пожела вицепремиерът Валери Симеонов също да се раздели с поста си, а на негово място да застане друг кадър на "Обединени патриоти". Сидеров смята, че така ще се намали напрежението в коалицията.

За сега все още не е ясно кой ще заеме трите места в кабинета. Нанков, Радев и Московски обаче по всяка вероятност ще се върнат в Народното събрание като депутати. 

Предстоят консултации за техните заместници, в медийното пространство обаче вече се спрягат и някои имена.

Заместничката на Нанков Малина Крумова се очаква да поеме ръководството на регионалното министерство, Николина Ангелкова пък може да се прехвърли в това на транспорта, а Красимир Ципов може да спре да е заместник и да оглави вътрешното ведомство.