НФСБ няма да напусне властта - искат само повече диалог

Красимир Каракачанов също бе на мнение, че партията на Валери Симеонов няма да излезе от управлението

03.09.2018 | 12:55 Редактор: Иван Берберов
НФСБ няма да напусне властта - искат само повече диалог

"Националният фронт за спасение на България" реши да остане в управлението, но поиска повече диалог с ГЕРБ. Това стана ясно от брифинг на партията. Изказването идва след като премиерът Бойко Борисов поиска в петък оставките на трима министри. 

От партията на Валери Симеонов вече обявиха, че няма да подкрепят министерските оставки на Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски, поискани след катастрофата в Своге.

По-рано днес вицепремиерът Красимир Каракачанов съобщи, че според него "Фронтът" няма да излезе от управлението. Той беше категоричен, че няма никакво основание да се иска оставка на някои от министрите, най-малкото свързани с катастрофата.

Валери Симеонов постави няколко условия пред премиера, за да не преразгледа позицията си.

Според него министрите на транспорта Ивайло Московски, на регионалното развитие Николай Нанков и на вътрешните работи Валентин Радев се жертват с лека ръка от премиера в опит за запазване на политическия му рейтинг.

Симеонов призна, че е крайно недоволен от факта, че Борисов е взел главите на тримата без да говори с него.

"Това е нарушение на коалиционното споразумение, което предвижда предварително съгласуване на промените в кабинета с коалиционните партньори", отсече той.

Според него министерските оставки са поредния случай, в който премиерът действа като едноличен управник и в нарушение на нормалните колегиални отношения.

"Свидетели сме на яростен отпор на маргинални групи, насъсквани от опозиционните партии БСП и ДПС, които не желаят провеждането на реални реформи. За всички е ясно, че 10 души, застанали на протест пред МС са достатъчни за спиране на всеки законопроект, както и промени в бюджета в тяхна полза. Желанието да се угоди на всички води до неубедително управление и риск от неизпълнение на управленската програма на коалицията", разкритикува вицето.