Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Патриот: Оставка на Каракачанов? Опит на "Воля" да се легитимира

На въоръжените ни сили са необходими пари, пари и пак пари, настоя доц. Милен Михов

13.06.2018 | 21:02 Редактор: Тодор Петров
Патриот: Оставка на Каракачанов? Опит на

Поисканата от "Воля" оставка на военния министър Красимир Каракачанов е опит да бъде потърсена политическа легитимация от страна на партията на Веселин Марешки. На това мнение е депутатът от "Обединени патриоти" доц. Милен Михов.

По-рано днес Марешки поиска оставката на Каракачанов и заплаши, че ще даде военното министерство на прокурор, за да се провери защо се е стигнало до падането на хеликоптера в авиобаза "Крумово", при което загинаха двама военни, а трети бе тежко ранен.

"Често политиката прекрачва всички морални норми и една такава трагедия се превръща в инструмент за реализиране на политически дивиденти. Прокуратурата не е чакала г-н Марешки, тя извършва всичко необходимо, както и Военна прокуратура", заяви доц. Михов пред Bulgaria ON AIR.

"Поуката е ясна - за да бъдат способни нашите въоръжени сили да решават всички проблеми, са необходими три неща - пари, пари и пак пари", подчерта той и обясни: За нова техника, поддръжка и ремонт, за социално спокойствие, работа и подготовка на военните.

Депутатът от ОБ отбеляза още, че освен двамата отлични капитани, сме загубили хеликоптер, който е можел да се намеси при пожарна опасност в горите. По думите му това увеличава рисковете за живота на пожарникарите и гражданите.

Гостът в предаването "Денят ON AIR" коментира и вота на недоверие, който ще бъде внесен от БСП следващата седмица. Социалистите обвиняват управляващите в несправяне със сектор "Сигурност".

"Не знаем какъв е този вот, защото да събереш в едно пропагандно разпространените тези, че оградата пада на всеки километър, че процесите в армията ни се бавят, и стигнеш до Ботевград, е като да събереш различни неща в циганско бакърче", каза доц. Михов.

Народният представител подчерта, че патриотите категорично не приемат твърдението, че в Министерството на отбраната или в армията не се случва нищо.

Вижте видеото с целия разговор.