Марешки поиска оставката на Каракачанов заради авиобаза "Крумово"

Парламентарният ден започна с минута мълчание за загиналите пилоти

13.06.2018 | 13:05 Редактор: Иван Берберов
Марешки поиска оставката на Каракачанов заради авиобаза

На фона на трагичния инцидент на авиобаза "Крумово" – искания за оставки в парламента и минута мълчание за загиналите военнослужещи. 

Депутатите сведоха глави, този път единни. За съжаление веднага след това единството на мъката в пленарната зала прерасна рязко в политически обвинения. 

Лидерът на партия "Воля" Веселин Марешки поиска оставката на военния министър Красимир Каракачанов. Той заплаши още, че ще даде военното министерство на прокурор, за да се провери защо се е стигнало до падането на хеликоптера в авиобаза "Крумово". 

От "Обединени патриоти" застанаха категорично зад своя вицепремиер и обясниха, че Каракачанов не може да бъде виновен за случилото се в армията. Те бяха категорични, че неглижирането на военните тече от години. 

"Назначаваме сульо и пульо за министри на отбраната. Абсолютни безхаберници! Ние ще сезираме прокуратурата. Пари за ремонтите на техниката явно има, дори много повече. Но там е трудно с един подпис да изхарчиш 6 милиарда лева", категоричен бе Марешки. 

В следващите часове се очаква депутатите да разгледат интеграцията на ромите. Градусът на напрежение вероятно ще отново ще се покачи между ДПС и "Обединени патриоти".