Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Експерт вижда повече вина в шофьора на злополучния автобус от АМ "Тракия"

Председателят на Българското обединение на шофьорите Христо Радков обяви, че колани в автобусите не се слагат и в Европа

13.04.2018 | 20:07 Редактор: Ивайло Николов
Експерт вижда повече вина в шофьора на злополучния автобус от АМ

Леката кола е стреснала водача на пътническия автобус, който днес катастрофира на магистрала "Тракия", а в резултат на това загинаха 6 души. Това е мнението на Христо Радков, който е председател на Българското обединение на шофьорите. Според него колата няма как да изблъска автобуса от пътя.

"Колата по някакъв начин го е стреснала и той е извършил неправилна маневра. От тези данни, които съм видял, не съм бил на място, според мен вината е повече в шофьора на автобуса", категоричен беше Радков в ефира на "Денят ON AIR".

Той обясни, че все още не може да си отговори на въпроса какво точно е станало и защо колата е ударила автобуса. По думите му обаче се вижда от кадрите, че на мястото на катастрофата няма мантинела, а това е задължително за магистралите и пътищата, по които разрешената скорост е над 120 км/ч.

"Ако там имаше мантинела, най-вероятно този автобус щеше да се плъзне по мантинелата. Можеше да се завърти, но нямаше да има такава трагедия", категоричен беше Христо Радков пред Bulgaria ON AIR.

Вижте видеото с целия разговор!