Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Депутат от "Воля": Убийците са сред нас, какво предвижда МВР?

Срамът лежи на гърба на Цачева и се пренася върху премиера, коментира казуса с избягалите затворници Пламен Христов

04.04.2018 | 20:58 Редактор: Тодор Петров
Депутат от

Депутатът от "Воля" Пламен Христов изрази притесненията си от репликата на правосъдния министър Цецка Цачева, че бягството на двама рецидивисти от Централния софийски затвор се дължи на човешка грешка.

"Какво означава човешка грешка, когато в затвора е внесено оръжие и е дадена възможност на двама рецидивисти да си организират бягството?", попита народният представител в предаването "Денят ON AIR".

"Тези убийци са сред нас, сред майките с колички на улицата. Какво предвижда МВР за да информира българското общество как трябва да се реагира? Ако влязат в контакт с нас какво трябва да правим? Какво ще направи МВР, ако тези хора се укриват още една година? Ще потънат в забвение и могат да направят ново тежко престъпление", заяви гостът на Bulgaria ON AIR.

Запитан дали "Воля" ще поиска оставката на Цецка Цачева той отговори, че това не е тяхна работа и премиерът Борисов трябва да поеме отговорността за назначенията си. 

"Две оставки вече бяха приети, но това са ниските нива. Не може вината да се прехвърли на един-двама човека. Цялата вина е в управлението на държавата", посочи Христов и подчерта, че у нас никой не се чувства защитен от закона.

Според него действията на управляващите спрямо сделката за ЧЕЗ са имитация на дейности, които имат за цел да потушат общественото напрежение. Христов обаче отбеляза, че от "Воля" не смятат, че държавата трябва да влиза в тази сделка, тъй като по думите му нейните функции са да контролира. 

"Дали "Инерком" не е стъпало към следваща сделка? ЧЕЗ да се препродаде на голяма компания в бранша, която да се яви като спасител от "Инерком", попита на свой ред депутатът. Пламен Христов не смята, че КЕВР ще може да повлияе на сделката за ЧЕЗ.

Вижте целия разговор във видеото след 16:20 мин.