Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Как Корнелия Нинова ще обясни на хората изказването на Жаблянов, питат от ГЕРБ

Според народния представител Александър Иванов заместник-председателят на НС се държи неморално за пореден път

15.02.2018 | 20:10 Редактор: Велислав Филипов
Как Корнелия Нинова ще обясни на хората изказването на Жаблянов, питат от ГЕРБ

ГЕРБ поиска оставката на заместник-председателя на Народното събрание Валери Жаблянов, заради декларацията на левицата срещу провеждането на Луковмарш, в която Народният съд от 1945 г. е наречен "необходимо и неизбежно военновременно правосъдие".

Според народния представител от ГЕРБ Александър Иванов, Жаблянов трябва незабавно да подаде оставка, защото показва неморално поведение за пореден път.

"Преди две седмици, когато се отдаваше почит към жертвите на комунизма, Валери Жаблянов имаше меко казано недоброто възпитание да вземе думата по време на минутата мълчание в пленарната зала", подчерта депутатът от ГЕРБ в "Денят ON AIR".

Иванов е категоричен, че БСП трябва сами да предприемат действия по освобождаването на заместник-председателя на Народното събрание.

"Не може човек от БСП да прави констатации за нещо, което е отречено от цялото българско общество. Как Корнелия Нинова ще излезе и ще обясни случилото се пред избирателите? Ако не се вземат действия, групите на ГЕРБ и "Обединените патриоти" ще направим подписка", обяви народният представител пред Bulgaria ON AIR.

Той смята, че дебатът между коалиционните партньори е отворен и няма абсолютно никакво напрежение в управлението.

"Всичко се казва директно. Разговорите раждат истината. Нормално е едни хора да имат едно мнение, а други - друго. Общите политики на ГЕРБ и "Обединените патриоти" са успешни и ние трябва да продължим с общи усилия", отбеляза политикът.

Депутатът от ГЕРБ допълни, че в последните 10 години има бум на инфраструктурните проекти в цялата страна, а реформата за електронно управление ще е най-благоприятна за гражданите и за бизнеса.