Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30
още

Усещането за несправедливост у нас се генерира от изхода на знаковите съдебни дела

Евродепутатът Андрей Новаков смята, че много се е свършило по темата с корупцията

12.02.2018 | 19:57 Редактор: Ивайло Николов
Усещането за несправедливост у нас се генерира от изхода на знаковите съдебни дела

Най-честите критики от Европа към България са свързани с корупцията и съдебната система. Според депутата от Европейския парламент Андрей Новаков често сме чували тези критики, но по думите му по темата е свършено много. Представителят на ЕНП заяви в студиото на "Денят ON AIR", че когато става въпрос за усещане за несправедливост, това се генерира от публичните, известни и знакови съдебни дела и техният изход.

"Оказва се, че 14% от населението в страната е имало някакъв досег със съдебната система, дали са били свидетели, ответници, поемни лица и каквото друго се сетите, а накрая усещането за несправедливост е 90%", подчерта пред Bulgaria ON AIR евродепутатът Андрей Новаков.

Според него няма ясни причини защо България все още не част от шенгенското пространство, след като е изпълнила всички критерии в срок, а се изтъкват само "политически причини".

"Така и не чух една политическа причина. Ако някой не може да аргументира пред своите избиратели защо България трябва да е член на шенгенското пространство, той има проблем с комуникацията със своите избиратели, а не България с влизането в Шенген", категоричен беше Андрей Новаков в ефира на "Денят ON AIR"

Вижте още във видеото