Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Какво да очакваме от годишната равносметка на Тръмп пред Конгреса?

Ще се похвали с икономическия растеж и създадените работни места, посочи преводачът и журналист Огнян Дъскарев

30.01.2018 | 19:52 Редактор: Тодор Петров
Какво да очакваме от годишната равносметка на Тръмп пред Конгреса?

Предстои годишното обръщение на Доналд Тръмп пред двете камари на Конгреса в САЩ. Това ще бъде неговото истинско обръщение към американския народ, смята преводачът и журналист Огнян Дъскарев, който следи в дейтали политическите процеси в САЩ.

Пред Bulgaria ON AIR той посочи, че Тръмп ще се похвали с икономическия растеж на страната и създадените 1,7 млн. работни места, след като той е поел властта. Доверието на потребителите вече е много високо, отбеляза Дъскарев.

"Америка е много разделена, Тръмп е човек когото много го мразят. Все пак одобрението му се качва от 30 на 41%. Той е нестандартен президент, понякога прави гафове. Против него има всекидневна война на американската левица. Основното нещо, в което го обвиняват, е връзката с Русия", обясни гостът в предаването "Денят ON AIR".

Огнян Дъскарев обяви, че съществува паметна записка, която показва, че ФБР на Oбама е подслушвало хора от предизборния щаб на Тръмп. Американският президент може сам да реши дали да я разсекрети или не.

Планът на Тръмп е да узакони 1,7 млн. незаконни имигранти, включително 700 хил. "мечтатели", които са дошли в САЩ като деца и са останали там като незаконни. В замяна той ще поиска 25 млрд. долара, за да построи стената с Мексико и да внесе тежки ограничения в законната имиграция. Ще поиска да премахне лотарията за "Зелена карта", стана ясно още от думите на журналиста.

"Инфраструктурата на Америка не е в добро състояние. Обама направи едно нищо. Неговият план потъна някъде, затова Тръмп иска отново да започне", посочи Дъскарев и добави, че планът на американския президент възлиза на 1 трилион долара.

Журналистът очаква през следващата година Тръмп да прокара и своите планове за имиграцията и социалните помощи, както и да премахне здравния закон на Обама. 

"Тръмп разбира, че социалните помощи са един бич", посочи Огнян Дъскарев.