Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Иван Иванов, БСП: Корупцията е пропила цялото ни общество!

Борбата с нея трябва да бъде непрестанен процес, засега има само добри пожелания, посочи социалистът пред Bulgaria ON AIR

24.01.2018 | 20:20 Редактор: Тодор Петров
Иван Иванов, БСП: Корупцията е пропила цялото ни общество!

Твърденията на управляващите, че липсват мотиви за вота на недоверие, който ще бъде гласуван утре, са крайно несериозни. Това смята депутатът от БСП Иван Иванов, според когото се е получил сериозен дебат на тема "Корупция" в парламента. Той обаче сподели съжалението си, че в него не е взел участие премиерът Бойко Борисов.

"Корупцията не е нещо, което трябва да се доказва - пропила е цялото ни общество! Основната цел на вота на недоверие е да се вземат мерки - хората имат крайна нетърпимост към това явление. Борбата с корупцията трябва да бъде непрестанен процес с ясни мерки в законодателна форма и на практика. Към днешна дата има само добри пожелания", обясни социалистът пред Bulgaria ON AIR.

"Нормално е ГЕРБ и Патриотите да бъдат против, "Воля" също влязоха в този кюп, ДПС индиректно ни подкрепя. Изразяваме волята на 85% от българските граждани, според социологическите проучавания", каза още Иван Иванов в предаването "Денят ON AIR". 

Според него сегашното управление не прави нищо за да пребори корупцията. По думите му приетият Закон за борба с корупцията ще бъде поредната мимикрия с мерки, които само ще водят статистика.

Очакванията на народния представител от БСП са премиерът Борисов да присъства в пленарната зала и да види как се гласува. Според Иванов отсъствието на министър-председателя от НС по време на вчерашните дебати, е било обида към българските граждани.

Иван Иванов подкрепи мнението на президента Румен Радев, който разкритикува остро управлението на държавата в годишния си доклад. Днес държавният глава посочи, че парламентарната република атрофира, свободната воля на депутатите е убита, а те единствено одобряват волята на правителството.

"Президентът казва самата истина - нещо, което наистина се случва", подчерта Иванов. Той настоя, че Румен Радев никога не е бил зависим от БСП и е доказал, че е избран за това, за което е бил издигнат - да защитава националните интереси.

"Зад маската за грижа за жените в Истанбулската конвенция се прокрадват текстове, които коренно ще променят обществените настройки. Искаме българският народ да каже своето мнение, защото тази конвенция не е задължителна за приемане", каза социалистът, запитан за спорната Истанбулска конвенция.

От БСП вече обявиха, че започват събирането на подписка за инициирането на референдум по темата за ратифицирането на документа.