Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Депутат от БСП: Корупцията е темата на темите, гони инвеститорите!

Най-бедните, най-болните, най-корумпираните и най-неграмотните сме в ЕС, смята Станислав Владимиров

17.01.2018 | 20:05 Редактор: Тодор Петров
Депутат от БСП: Корупцията е темата на темите, гони инвеститорите!

Ние сме най-бедните, най-болните, най-корумпираните, а вече и най-неграмотните в ЕС. Ако не сведем корупцията до поносими нива, няма как да догоним икономически средно развитите европейски държави, заяви депутатът от БСП Станислав Владимиров в предаването "Денят ON AIR".

Днес социалистите внесоха сами вота на недоверие към управляващата коалиция след речта на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, че в момента няма алтернатива на управляващите, което сериозно раздразни Столетницата.

"Имаме достатъчно депутати сами да внесем вот на недоверие", отсече гостът на Bulgaria ON AIR и призна, че речта на Доган и идващите сигнали от страна на ДПС са накарали левицата да действа сама.

"От БСП явно заявяваме, че това управление няма воля да се справя с големите проблеми. Темата корупция не е голямо предизвикателство пред България, просто колегите не са искрени", посочи Станислав Владимиров и добави, че няма доклад от Европа, в който корупцията да не е посочвана като един от най-големите проблеми у нас. 

По думите му инвестициите в България намаляват значително, защото големите инвеститори нямат доверие на институциите. Той бе категоричен, че корупцията е темата на темите и изрази силното си желание да има дебат в парламента по тази тема. 

"Свидетели сме на редица скандали - НДК, "Суджукгейт", сигналите на Елена Йончева за Хасково...Това няма как да не създава усещане за корупционна среда", каза още "червеният" депутат и добави, че трябва да се черпят добри практики от държави, които са постигнали резултати в решаването на този проблем.

Обсъждането на Истанбулската конвенция пък внесе смут в редиците на социалистите, които решиха на пленум да не подкрепят нейното ратифициране. Европейските социалисти обаче я одобряват.

"Имаше спорни текстове, не е дошло времето да вкараме този документ, който ще раздели нашето общество. Обединяваме се около това, че трябва да променим нашето законодателство в посока инкриминиране на насилието над жени и деца", каза по темата народният представител от БСП Станислав Владимиров.