Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Вотът на недоверие бил политическа необходимост

Българското общество трябва да съзре сгрешения модел на управление, отсече Джейхан Ибрямов от ДПС

21.12.2017 | 20:21 Редактор: Василена Василева
Вотът на недоверие бил политическа необходимост

"Преливане от пусто в празно" - така може да бъде определена работата на кабинета "Борисов 3". А готвеният вот на недоверие срещу него е политическа необходимост, отсече в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от ДПС Джейхан Ибрямов.

"Трябва да се покаже на българското общество, че има сгрешен модел на управление. Конкретната тема на вота ще бъде изяснена след новогодишните празници. Тъй като корупцията е обхванала всички сектори в държавата, дебатите се въртят около нея", каза още той.

Припомняме, че БСП и ДПС се договориха да внесат вот на недоверие срещу правителството на Бойко Борисов на 17 януари. Според първоначалните анонси на двете политически партии това трябваше да се случи веднага след приемането на Бюджет 2018. Формациите обаче се обединиха около тезата, че преди Коледа искане на оставка на кабинета би било безсмислено.

ГЕРБ от своя страна заподозряха, че целта на опозицията с внасянето на този вот е да се помрачи първото официално събитие от българското европредседателство, което ще се състои на 11 януари.

Пред Bulgaria ON AIR Джейхан Ибрямов определи като "несъстоятелни" набежденията на управляващите и подчерта, че председателството касаело България, а вотът на недоверие щял да бъде конкретно към правителството.

"Той няма нищо общо с европредседателството. Ще покаже политическия инат на ГЕРБ, заради който допуснаха националистите в управлението на държавата. За ДПС е важно да бъде върнат диалогът, категорично против сме Европа на две скорости", коментира още той в студиото на Кузман Илиев.

Вижте видеото с целия разговор!