Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

"Воля" предупреди: Българите трябва да знаят - вечната концесия е вече възможна!

Пламен Христов информира за момент, в който законът е бил гласуван в отсъствието на БСП

22.11.2017 | 20:45 Редактор: Жанета Нейкова

След като Димитър Главчев заяви, че е подал своята оставка и БСП излязоха от залата, бе гласуван Законът за концесиите. Партия "Воля" бе единствената опозиция в този момент. Българските граждани трябва да знаят, че вече е възможна вечната концесия. Това заяви в "Денят ON AIR" народният представител от политическата организация на Веселин Марешки Пламен Христов.

Политикът от "Воля" възприема прокрадването точно в този промеждутък да бъде гласуван именно този закон като нещо "странно".

Гостът на Bulgaria ON AIR подчерта как, въпреки че партията не желае да влиза в Народното събрание, не значи, че не взима участие в парламента.

"Ние не можем да си позволим лукса да не участваме в политическия живот, включваме се в парламентарните комисии. Достатъчно добре си вършим работата и без да сме в залата", пожела да уточни Христов.

"Воля" реши да напусне парламента, докато БСП не поиска оставката на социалиста проф. Иво Христов. Причината е изказването му, че 80% от българите са "дебили".

Христов се надява левицата да се вразуми, да не бъде толкова дебелокожа и да преосмисли позицията си, като реши да се раздели със съпартиеца си.

"Изненадваща е липсата на сериозен натиск от страна на ГЕРБ и Обединените патриоти по този въпрос. Те позволиха да се стигне само до един медиен шум в рамките на 2-3 дни и след това оставиха проблемът да отмине", възмущава се народният представител.